Marka24

Helga 14./15. juni løp vi vår fjerde Marka24, og vi har startet med litt ulike ambisjoner hver gang. Etter å ha vunnet andre utgave, med rekordantall poster, så gjorde vi i fjor et forsøk på å ta alle postene. Da det viste seg at tidsskjemaet sprakk, blant annet etter Jo Inge mista sålen på skoa, missa vi en plass på pallen på en manglende plan B.

I år var løypa noe enklere enn tidligere, og vi så at det helt klart var mulig å greie alle postene, så under forberedelsene la vi planer i den retning, men samtidig hadde vi i bakhodet at vi ikke skulle gå på samme blemme som i fjor.

Vi satte av gårde i god fart opp de første tøffe motbakkene, og økte etter hvert … traff vinneren fra i fjor på første post, så måtte jo gjøre et ærlig forsøk på å holde følge, selv om han hadde bytta ut samboern med en triatlet og laget hans på papiret skulle være utafor rekkevidde for oss. Etter tre timers tid begynte vi merke åpningstempoet (som hadde passa helt ok for et løp på rundt tre timer …).

Nåja, vi kjempa på i «adventure racing»-ånd, og plukka til slutt 23 av de 24 postene. Den 24. posten virka mindre viktig utpå søndagsmorgenen, nå som vi visste at vi hadde ett lag klart foran oss, og som ville ta seg av å bli de første i historien som klarte alle postene. Vi så faktisk Sigve og Andreas rundt halvveis, og ble da litt overraska over at de bare lå rundt et kvarter foran oss, men mens vi hadde løpt nær maks av det vi greide og var på vei til å miste noe av framdrifta, så hadde nok de åpnet fornuftig og kunne fortsette resten i omtrent samme fart. Mulig vi også hadde tatt et par fornuftige veivalg.

Vi valgte altså i år det sikre framfor det usikre, og som vi håpet så viste det seg at 23 poster holdt til andreplass. Som ventet greide Sigve og Andreas alle postene … tida deres er mer imponerende: 21 t 5 min! Vi synes også det er litt interessant at det var første gang Marka24 ble vunnet av et rent herrelag.

Resultater.

Foto: Petter Eid Bjerke

Foto: Petter Eid Bjerke

 

Dette innlegget ble publisert i 2014, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.