Ås-suksess i multisportnykommer

målgangLørdag deltok Peaklife Sport med Wendy og Jo Inge på Challenge40 – en nykommer på multisportfronten. Arrangementet er inspirert av AIM Challenge i Hemsedal, men med hensikt å vise at det kan finnes spennende terreng på flatbygdene på Østlandet også.

Selv om vi fikk noen minutter i kano, og Jo Inge fikk prøvd seg en liten svømmetur og fikk en tur på rulleski, så var hovedfokus på sykling – inkludert en del nydelig stisykling. Det var totalt 40 poster med ulik poengverdi avhengig av hvor vanskelig tilgjengelig de var, og hensikten var å samle så mye poeng som mulig på 4 timer. Her var altså taktikk i en vesentlig del av konkurransen. Vi brukte likevel lite tid på å studere kartet da startskuddet gikk, og for å unngå kø valgte vi å sykle rett til kanoposten, som vi på forhånd visste hvor var, og visste ga mye poeng. Så snekra vi og tilpassa ruta videre som best vi kunne etter hvert.

Postene var lagt godt, og på en slik måte at det ikke var én opplagt beste strategi, og deltakerne var raskt spredd for alle vinder. Derfor var det umulig å vurdere hvordan man lå an underveis. Mot slutten måtte vi, for å nå tilbake i tide, kutte noen poster med bra poengverdi som vi hadde lyst på. I tillegg ble det nesten et kvarters ventetid på å få et ledig par rulleski på en post, og vi fikk det travelt. Vi hadde 7-8 minutter igjen da vi kom til orienteringsposten nær mål. Jo Inge fikk servert ei løype på ca 1 km i skogsterreng. Han grep kartet og løp ut, men vurderte raskt at det var umulig å rekke innen fristen, og vendte tilbake, bare for å bli skyssa ut igjen av Wendy som hadde innsett at de 25 poengene man fikk for å gjennomføre posten var mer enn de 20 poengene vi ville få som straff for å komme noen minutter for seint i mål. premieutdeling1

Wendys snartenkthet skulle vise seg å være gull verdt, og vi var hyggelig overraska over å bli ropt opp til førsteplass i mix-klassen under premieutdelinga … med ett poengs margin! Premiebordet bugna og det vanka termoser, squeezy gels og drikepulver og en camelback hver – takk til arrangører og sponsorer!

IMG_3856

Ekstra moro var det at Bjørn Håvard Evjen og Thomas Husum vant herreklassen (og totalt) – og det med et helt annet rutevalg enn Wendy og Jo Inge – altså en strålende dag for multisporterne fra Ås!

Dette innlegget ble publisert i 2013, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *